La Rotonda de Sant Gervasi

La Rotonda de Sant Gervasi, Barcelona

L’edifici de La Rotonda és situat al barri de Sant Gervasi de Barcelona i va ser construït l’any 1906. Malgrat que el seu nom oficial sigui el de Torre Andreu sempre se l’ha conegut popularment com la Rotonda gràcies al templet que hi ha al capdamunt de la cantonada de l’edifici. Aquest element arquitectònic és la part més bonica de l’edifici i és caracteritza per tenir multitud de detalls gràcies als diferents elements de pedra i ceràmica que el recobreixen. Sens dubte La Rotonda és un dels edificis modernistes més emblemàtics d’aquest barri de Barcelona.

L’edifici el va dissenyar l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana, d’altra banda, anys més tard, va rebre modificacions per part d’altres arquitectes. L’edifici va ser concebut inicialment com a hotel i, posteriorment, va ser una clínica de malalts terminals, un hospital psiquiàtric i en l’actualitat, després d’una reforma en profunditat, és un edifici destinat a oficines i apartaments. L’edifici de La Rotonda va ser a punt de ser enderrocat els anys 70 però una campanya ciutadana va evitar-ne l’enderrocament.

Aquest dibuix reprodueix l’emblemàtic templet de la cantonada que dona nom a l’edifici. Un dibuix fet amb tinta i aquarel·la.

Deixa un comentari

Gràcies a Wordpress.com.

Up ↑

Descobriu-ne més des de Llampant Il·lustracions

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint